header de new

Image not available

Het leven van het Groot Prioraat


Voorjaarsbijeenkomst 2017

De algemene ledenvergadering vond plaats op 25 maart 2017 in museum het Zwanenbroedershuis in ’s-Hertogenbosch, domicilie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.
Daarna volgde een dienst in de Sacramentskapel van de St Jan.

St Lazarusdag 2016

Op 17 december vierde de Orde de naamdag van St Lazarus met een mis in de St Servaaskapel in Maastricht, met aansluitend een ontvangst ten huize van de Grootprior.

Op 15 december kwamen De Vrienden van Saint Lazare ter gelegenheid van de naamdag bijeen met de Haagse leden van de Orde op Sociëteit De Witte in Den Haag,
voor een ontvangst en rondleiding, gevolgd door een diner.Image not available

Spiritualiteit


Stadsprocessie Maastricht

Op zondag 14 mei 2017 neemt een delegatie van de Orde deel aan de stadsprocessie Maastricht.

 

Spirituele dag 2017

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de spirituele dag van de Orde plaats. Locatie: Bezinningscentrum Stal op de Kaag.

 

Heiligdomsvaart 2018

In de week van 24 mei tot 3 juni 2018 neemt de Orde deel aan de 7-jaarlijkse Heiligdomsvaart in Maastricht. Het thema is ‘doe goed en zie niet om’.

Image not available

Charitatieve Activiteiten


EVIDENCE project Flores: planning 2017

Het EVIDENCE project voorziet in drinkwatersystemen en sanitaire faciliteiten voor scholen en huishoudens in afgelegen dorpsgemeenschappen. De Orde werkt hierin samen met het districtsbestuur en de locale Karitas-organisatie. Planning 2017 (District Ende): 5 dorpen in de Naga Keo Area; 10 - 12 dorpen Noordkust Flores; afronding 3 dorpen in de Nangapanda Area. In de nabijheid van de desa Urozozo is een terrein van 4½ hectare aangekocht en ontgonnen voor tuinbouw. Nu er water is kan er ook irrigatie plaatsvinden. Bij succes is er een optie om nog 100 hectare te ontginnen. Op deze wijze wordt het project verbreed tot een integrale ontwikkeling van dorpsgemeenschappen.

Ridderdagen 3 en 4 november 2017

De Ridderdagen 2017 vinden plaats op 3 en 4 november in Houthem St Gerlach/Valkenburg. De oecumenische diensten in verband met Vigilie en Investituur worden gehouden in de Sint Gerlachuskerk in Houthem. De Capella Sancti Servatii verleent haar medewerking aan de Investituur. De overige activiteiten vinden plaats in Chateau St Gerlach. Informatie over overnachtingsarrangementen is te vinden in het gedeelte voor leden.

 

Naamdag Sint Lazarus

Ter gelegenheid van Sint-Lazarusdag 2017 organiseert de Saint-Lazare Tafel van Sociëteit De Witte in Den Haag op donderdag 14 december een activiteit voor alle leden van de Orde, de Vrienden van Saint Lazare en belangstellende leden van De Witte.

Annemieke Geluk

Het programma bestaat uit een lezing door Prof. dr. Annemieke Geluk  van de Universiteit Leiden/ LUMC  over de belangrijke doorbraak die zij met haar team heeft geboekt in de bestrijding van lepra. Met dit thema sluit de Orde aan bij haar ontstaansgrond in de 11 eeuw in het Heilige Land: de zorg voor leprozen. De lezing wordt gevolgd door een diner.

 

Voorjaarsbijeenkomst 2018

De algemene ledenvergadering vindt plaats op zaterdag 14 april 2018, wederom in museum het Zwanenbroedershuis in ’s-Hertogenbosch.

 

Voorjaarsbijeenkomst 2017

De algemene ledenvergadering vond plaats op 25 maart 2017 in museum het Zwanenbroedersrhuis in ’s-Hertogenbosch, domicilie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.
Daarna volgde een dienst in de Sacramentskapel van de St Jan.

 Zwanenbroedershuis Sacramentskapel