header de new

Ridderdagen 3 en 4 november 2017

De Ridderdagen 2017 vinden plaats op 3 en 4 november in Houthem St Gerlach/Valkenburg. De oecumenische diensten in verband met Vigilie en Investituur worden gehouden in de Sint Gerlachuskerk in Houthem. De Capella Sancti Servatii verleent haar medewerking aan de Investituur. De overige activiteiten vinden plaats in Chateau St Gerlach. Informatie over overnachtingsarrangementen is te vinden in het gedeelte voor leden.

 

Naamdag Sint Lazarus

Ter gelegenheid van Sint-Lazarusdag 2017 organiseert de Saint-Lazare Tafel van Sociëteit De Witte in Den Haag op donderdag 14 december een activiteit voor alle leden van de Orde, de Vrienden van Saint Lazare en belangstellende leden van De Witte.

Het programma bestaat uit een lezing door Prof. dr. Annemieke Geluk van de Universiteit Leiden/ LUMC  over de belangrijke doorbraak die zij met haar team heeft geboekt in de bestrijding van lepra. Met dit thema sluit de Orde aan bij haar ontstaansgrond in de 11 eeuw in het Heilige Land: de zorg voor leprozen. De lezing wordt gevolgd door een diner.

 

Annemieke Geluk

Prof. dr. Annemieke Geluk

 

Voorjaarsbijeenkomst 2018

De algemene ledenvergadering vindt plaats op zaterdag 14 april 2018, wederom in museum het Zwanenbroedershuis in ’s-Hertogenbosch.

 

Voorjaarsbijeenkomst 2017

De algemene ledenvergadering vond plaats op 25 maart 2017 in museum het Zwanenbroedersrhuis in ’s-Hertogenbosch, domicilie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.
Daarna volgde een dienst in de Sacramentskapel van de St Jan.

 Zwanenbroedershuis Sacramentskapel